UVIJETI POSLOVANJA I KORISNIČKA PODRŠKA

 Tel: 099 456 8000
info@elektropogon.hr

 Korisnička podrška
dostupna od 8.00 -16.00h

I. Općenito

Internetska stranica www.elektropogon.com u vlasništvu je trgovačkog društva Tesla Marine d.o.o. Ulica Hrvatskih knezova 33, Kaštel Gomilica, OIB: 56476552249, MB:04661613, tel: 099 456 8000

Ovi Uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Pojam Prodavatelj odnosi se dakle na trgovačko društvo Tesla Marine d.o.o. Ulica Hrvatskih knezova 33, Kaštel Gomilica, OIB: 56476552249 , MB:04661613 , T: +385 99 444 88 00, E-mail: info@elektropogon.hr, W: www.elektropogon.com.

Pojam Kupca odnose se i na klasičnog potrošača, fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe.

Prodavatelj prodajom putem Internet stranice www.elektropogon.com nastupa u svoje ime.

Uvjeti kupnje čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen. Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama.

Kada Kupac potvrdi i izvrši narudžbu ugovor je sklopljen, te će Prodavatelj o činjenici sklapanja ugovora odmah e-mail porukom obavijestiti da je ugovor sklopljen. Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom registracije. Uvjeti kupnje podijeljeni su u niže razvrstane kategorije/informacije.

Pristup na internetske stranice www.elektropogon.com ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja, te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

II. Glavna obilježja robe

Glavna obilježja robe: proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem baze podataka Prodavatelja.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici www.keindl-sport.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na
www.elektropogon.com Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.elektropogon.com, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod raspoloživ, dogovoriti novi rok isporuke po potrebi, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. U slučaju potpune nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, Prodavatelj će izvršiti povrat svih sredstava.

III. Cijena proizvoda

Cijene istaknute na web stranici www.elektropogon.com izražene su u kunama. Trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave iz razloga se isti posebno plaćaju, osim na narudžbe iznad određenog iznosa kada je dostava besplatna, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno ovim Uvjetima kupnje. Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda, cijena dostave ako je naplatna, cijena PDV-a, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje. U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

VAŽNO: Svaka kartična transakcija (debitne i kreditne kartice) podložna je provjeri od strane tvrtke TESLA MARINE D.O.O., u trajanju od jednog do tri radna dana.

IV. Troškovi dostave

Sve proizvode šaljemo na Vašu adresu te navodimo da je na svim biciklima, romobilima i motociklima napravljen nulti servis. Troškovi dostave zavisno o težini i veličini paketa prodavatelj je dužan javiti kupcu prije isporuke. U slučaju nemogućnosti uredne dostave na adresu Kupca koju je isti naznačio, Kupac snosi troškove ponovne dostave na istu ili drugu adresu ovisno o tome koje podatke će Kupac navesti Prodavatelju prilikom provjere dostave narudžbe.

V. Troškovi uporabe sredstava daljinske komunikacije

Prodavatelj nema nikakvih dodatnih troškova sredstava daljinske komunikacije.

VI. Uvjeti i rokovi plaćanja, uvjeti isporuke robe, vrijeme isporuke robe

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

E-bankingom
Plaćanje po ponudi
Općom uplatom
Kreditnom karticom (Maestro, MasterCard, Visa, AmericanExpress, Diners, Discover, Visa Inspire PBZ)

Načini obročnog plaćanja su:

 

 

DETALJNO KOJE KARTICE PODRŽAVAMO I NA KOJI BROJ RATA MOŽETE VIDJETI OVDJE ( Nula znači da je moguće samo jednokratno plaćanje putem kartice )

KARTICABANKABROJ RATA
American Express(sve kartice)12
Diners(sve kartice)36
Discover(sve kartice)0
MaestroPBZ Card (sve kartice)12
MaestroErste Card Club (kartice izdavatelja)0
MaestroZagrebačka Banka (kartice izdavatelja)0
MastercardPBZ Card (sve kartice)0
MastercardErste Card Club (kartice izdavatelja)0
MastercardZagrebačka Banka (kartice izdavatelja)24
VisaPBZ Card (sve kartice)12
VisaErste Card Club (kartice izdavatelja)0
VisaZagrebačka Banka (kartice izdavatelja)24
VisaPBZ Card Visa-Amex (kartice izdavatelja)12

 

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Sigurnosni programi kartičara koje koristimo:

 

 

 

Hvala što koristite CorvusPay!

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, općom uplatom i e-bankingom uplatu je potrebno izvršiti najkasnije u roku naznačenom u e-mail poruci kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen.
Ukoliko kupac ne dobije obavijest da je ugovor sklopljen nakon završenog procesa naručivanja sugerira se provjeriti:

Je li poruka u Junk/Spam folderu
Je li mailbox pun

U slučaju da uplata ne bude izvršena u navedenom roku Prodavatelj će postupiti i po naknadno izvršenoj uplati izvan roka isporukom kupljenih proizvoda, a ako ne bude mogao izvršiti isporuku iz opravdanih razloga, ugovor će jednostrano raskinuti i izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Ako je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će pristupiti isporuci naručenih proizvoda. Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s robom.
Naručeni proizvodi isporučuju se na cijelo područje Republike Hrvatske. Sve dostave na području Republike Hrvatske vrše se putem tvrtke DPD. Raspored dostava možete pogledati ovdje.
Isporuka će uslijediti najkasnije u roku 4 radna dana od vidljive uplate na računu Prodavatelja. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvoda više nema, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca, a Kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. Svi naručeni artikli nastojati će se isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće,
Prodavatelj zadržava pravo isporuke u više pošiljki. Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.
Kupac može i sam organizirati dostavu ili robu podići u trgovini Prodavatelja.

Ako se proizvod koji je upućen Kupcu vrati jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti:

da se naručeni proizvod, na zahtjev Kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu Kupca odnosno primatelja
da naručeni proizvod preuzme na adresi jedne od trgovina uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja

Ukoliko Kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail i odabere jednu od ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod biti će dostavnom službom upućen na adresu kupca. Kada Prodavatelj putem dostavne službe isporuči proizvod Kupcu, Kupac je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen. U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti, Prodavatelj ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova dostave.

U rokove za isporuku ne računaju se:

dan prijema narudžbe/zahtjeva
vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca
vrijeme kašnjenja zbog više sile ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije kriv
neradni dani ako predstavljaju početak ili kraj roka

U slučaju da se naručeni proizvod plaća pouzećem, Prodavatelj će pristupiti isporuci robe po gore navedenim rokovima koji teku od potvrde narudžbe, a Kupac je dužan izvršiti uplatu prilikom odnosno prije neposrednog preuzimanja proizvoda.

VII. Jednostrani raskid ugovora

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA JE NA OVOM LINKU

Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu na gore opisani način ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana. Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik/dostavljač, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Ako Prodavatelj ne obavijesti Kupca o ovom pravu pravo Kupca na jednostrani raskid ugovora prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti). Ako je pak obavijest o pravu na jednostrani raskid dostavljena u roku od 12 mjeseci, pravo na jednostrani raskid prestaje po isteku roka od 14 dana od dana kada Kupac primi tu obavijest.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem Obrasca za jednostrani raskid ugovora koji je dostupan ovdje i koji se može elektronički ispuniti i poslati na mail adresu: info@elektropogon.hr. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora, Prodavatelj će dostaviti, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Prodavatelja je moguće obavijestiti i putem Online obrasca za jednostrani raskid ugovora koji je dostupan ovdje. Nakon što ispunite i pošaljete obrazac dobit ćete potvrdu o primitku prijave putem elektroničke pošte na mail adresu koju ste naveli prilikom ispunjavanja Online obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove dostave, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Troškove povrata robe snosi Kupac. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Robu ste nam dužni vratiti odmah, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu. Robu vratite poštom na dokaziv način na adresu Tesla Marine d.o.o. Ulica Hrvatskih knezova 33, Kaštel Gomilica sa naznakom JEDNOSTRANI RASKID. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete na dokaziv način (preporučeno sa pošiljkom) robu osobno nama u našem skladištu. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

ugovor o uslugama Prodavatelj u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca, te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena;
predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora;
predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji Kupca ili koja je jasno prilagođena Kupca;
predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe;
predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave;
predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima;
predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca;
Kupca posebno zahtijevao posjet Prodavatelja radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je Kupac izrijekom zahtijevao, Prodavatelj pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, Prodavatelj ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom;
predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke;
predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije;
ugovor sklopljen na javnoj dražbi;
predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju;
predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora;

Sve informacije o povratu robe/proizvoda i novca Kupac može dobiti na telefon +385 99 444 88 00.

VIII. Odgovornost za materijalne nedostatke/Reklamacija

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je Kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je odmah uputiti pisani prigovor/reklamaciju jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.
U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim o rokovima. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju javiti na tel.br. +385 99 444 88 00 ili na e-mail info@elektropogon.hr ili pisanim putem na adresu: Tesla Marine d.o.o. Ulica Hrvatskih knezova 33, Kaštel Gomilica, Zagreb sa naznakom Reklamacija.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju Kupac ima prigovor, u prigovoru se mole Kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

isporuka robe koja nije naručena
isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što Kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

Prodavatelj će inače smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos uz raskid ugovora. Ukoliko, pak, ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbije, o istome će obavijestiti Kupca u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.

Prodavatelj će prihvatiti povrat oštećene, nesipravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ako se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije, trošak zamjene s novim proizvodom u cijelosti snosi Prodavatelj.

Kako bi što prije obradili Vaš reklamacijski zahtjev molimo Vas da nam pošaljete potrebne dokumente za pokretanje reklamacijskog postupka, i to:

Kod reklamacije okvira ili dijela bicikla potrebno je sljedeće:

Kopija računa bicikla
Kopija jamstvene knjižice bicikla
Fotografije cijelog bicikla
Fotografije oštećenja zbog kojeg se reklamira okvir ili dio (iz više kutova)
Fotografije serijskog broja bicikla (nalazi se ispod osovine pogona)

Kod reklamacije pojedinog artikla, opreme ili odjeće potrebno je sljedeće:

Račun artikla
Fotografije cijelog oštećenog artikla
Fotografije detalja oštećenja (iz više kutova)
Fotografije serijskog broja artikla (ako postoji)

Fotografije moraju jasno prikazivati reklamirani artikl.
U slučaju reklamacije okvira bicikla potrebno je poslikati cijeli bicikl, jasno vidljiv serijski broj koji se nalazi ispod osovine pogona i oštećenje na okviru (iz više kutova) zbog kojeg se pokreće reklamacija. Molimo Vas da fotografije budu jasno vidljive i ne veće od 1MB po fotografiji.
U slučaju reklamacije pojedinog artikla, opreme ili odjeće potrebno je poslikati cijeli oštećeni artikl, jasno vidljiv detalj oštećenja (iz više kutova) i serijski broj artikla (ako postoji)

Internetsko rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti ovdje. To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

IX. Jamstvo

Jamstvo vrijedi samo pod uvjetom ako je artikl korišten i održavan prema uputama proizvođača, odnosno prema uobičajenim propisima. Jamstvom nije obuhvaćena šteta koja bi nastala prilikom pada, sudara, udara, preopterećenja, te intervencija i popravaka u toku jamstvenog roka izvan ovlaštenog servisa ili kao posljedica lošeg održavanja artikla. Jamstvo ne pokriva standardno trošenje potrošnog materijala kao što su: gume, zračnice, kočnice, bužiri kočnica i mjenjača, sajle kočnica i mjenjača, pakne kočnica, žarulja, zupčanika pogona, lanaca i kazeta, kranzeva, obruča, baterija itd. Račun kao dokaz kupnje je obavezan za sve reklamacijske postupke i/ili pozivanje na prava iz garancije. Svaki artikl koji će biti popravljen ili zamijenjen unutar jamstva, jamstveni rok će
biti produljen za period koji je artikl bio na popravku. Uporaba artikla/bicikla tijekom natjecanja, javnih događanja, najma ili aktivnosti za koje određeni artikl/bicikl nije predviđen uvelike smanjuje vijek upotrebe, te u tom slučaju artikl nije pokriven jamstvom. Zadržavamo pravo naplate popravaka u slučaju da reklamacijski zahtjev iz nekog od gore navedenih razloga ne bude odobren. Ako popravak/zamjena artikla ne bude moguća zadržavamo pravo ponuditi zamjenski artikl iste ili veće vrijednosti (boja ne mora biti ista), ili u slučaju nemogućnosti zamjene vratiti dio novca proporcionalan preostalom pretpostavljenom životnom vijeku artikla. Artikl održavajte i popravljajte uvijek i strogo u skladu s uputama proizvođača jer u suprotnom može doći do oštećenja artikla koje bi moglo uzrokovati ozbiljnu nezgodu.

X. Trajanje ugovora

Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio ugovora.

XI. Politika privatnosti i kolačići

Pogledajte politiku privatnosti tvrtke TESLA MARINE D.O.O.

Više o kolačićima i GDPR zakonu koji smo implementirali pogledajte ovdje.

Ažurirano i primjenjuje se s danom 25. svibnja 2018. godine

1. Uvod

Dana 25. svibnja 2018. godine u svim državama-članicama Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj, započela je primjena Opće uredbe o zaštiti podataka Europske unije (dalje: Uredba). Uskladili smo svoje postupanje sa zahtjevima Uredbe glede obrade i zaštite osobnih podataka, a kako je uređeno ovom Politikom privatnosti (dalje: Politika). Molimo, pažljivo pročitajte ovu Politiku.
Trgovačko društvo Tesla Marine d.o.o. Ulica Hrvatskih knezova 33, Kaštel Gomilica, OIB: 56476552249 (dalje: mi ili Tesla Marine d.o.o.) obrađuje one osobne podatke koje ste nam sami dali, do kojih smo došli vlastitim analizama ili koje smo o Vama prikupili iz drugih izvora, a koji su nam neophodni za postizanje određenih poslovnih svrha na zakonit i siguran način sukladno odredbama Uredbe, drugih važećih pravnih propisa i ove Politike.
Ova se Politika primjenjuje na obradu osobnih podataka koju vršimo u okviru našeg poslovanja, uključujući posebice u vezi s Vašim korištenjem našeg web mjesta www.elektropogon.com kao i naših profila na društvenim mrežama:
Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Google+, Pinterest.
Načelno, osobnim podacima se smatraju bilo koji podaci pomoću kojih se može identificirati pojedinac, izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, prezime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator, ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet pojedinca.
Na temelju Uredbe imate različita prava, o kojima Vas detaljnije obavješćujemo niže u točki 9. ove Politike.
Ako imate pitanja, primjedbi ili zahtjeva u vezi s našom obradom Vaših osobnih podataka, molimo, obratite se našem Službeniku za zaštitu podataka putem podataka za kontakt navedenih niže u točki 3. ove Politike.

2. Tko je odgovoran za obradu Vaših osobnih podataka – tko je voditelj obrade?

Vaše osobne podatke obrađuje trgovačko društvo Tesla Marine d.o.o. Ulica Hrvatskih knezova 33, Kaštel Gomilica , OIB: 56476552249 (tzv. voditelj obrade).

3. Kako možete kontaktirati našeg Službenika za zaštitu podataka?

Imenovali smo službenika za zaštitu podataka kojem se možete obratiti u vezi sa svim pitanjima, primjedbama, prigovorima, zahtjevima ili drugim komentarima glede naše obrade Vaših osobnih podataka na adresu e-pošte: info@elektropogon.com.

4. Koje kategorije podataka obrađujemo i zašto?

4.1. Korištenje naših internetskih stranica

Na našim internetskim stranicama i u mobilnim aplikacijama koristimo kolačiće (engl. cookies), alate za praćenje, postupke ciljanog oglašavanja i dodatke za povezivanje s društvenim mrežama te prikupljamo logove i podatke o Vašoj geolokaciji o čemu Vas detaljnije obavješćujemo u narednim odjeljcima ove Politike.

4.1.1. Logovi

Prilikom Vašeg posjeta našemu mrežnome mjestu određeni se podaci o načinu Vašeg korištenja naših internetski stranica automatski šalju preko preglednika koji koristite na svom uređaju na poslužitelj našeg mrežnog mjesta, odnosno aplikacije i privremeno se pohranjuju u tzv. log datoteci. Riječ je o sljedećim podacima koji se šalju, pohranjuju i brišu automatski, bez našeg utjecaja:
• IP-adresa Vašeg uređaja s kojim se putem interneta spajate na naše internetske stranice;
• datum i vrijeme spajanja;
• naziv i URL datoteke kojoj pristupate;
• URL internetske stranice, preko koje ste se povezali s našom internetskom stranicom;
• kojim se preglednikom koristite, kao i eventualno vrsta operativnog sustava na Vašem uređaju.
IP adresa označava mjesto Vašeg uređaja (npr. računala, tableta, mobitela i sl.) na internetu, a URL je poveznica do određenog sadržaja na internetu.
Važno je napomenuti da se ne radi o Vašim osobnim podacima, jer na temelju gore navedenih podataka nije moguće utvrditi Vaš identitet, osim u iznimnim slučajevima kada se IP adresa može smatrati osobnim podatkom.
Obrada je ove vrste podataka, posebice IP adrese Vašeg uređaja, nužna za potrebe legitimnih interesa Tesla Marine d.o.o. ili trećih osoba u smislu odredbe članka 6. stavka 1. točke (f) Uredbe. Naši legitimni interesi sastoje se u pružanju Vam boljeg online iskustva prilikom posjeta našem mrežnom mjestu, odnosno našoj mobilnoj aplikaciji. Zato navedene osobne podatke prikupljamo, odnosno obrađujemo u sljedeće svrhe:
• radi omogućavanja Vam bržeg povezivanja s internetskim stranicama našeg mrežnog mjesta;
• radi poboljšanja Vašeg iskustva korištenja našeg mrežnog mjesta;
• radi procjene sigurnosti i stabilnosti naših sustava; te
• u druge administrativne svrhe.
Podaci se pohranjuju na rok od 38 mjeseci te se zatim automatski brišu.

4.1.2. Podaci o geolokaciji

Ako ste u svom pregledniku ili operativnom sustavu, odnosno u drugim odgovarajućim postavkama na svom uređaju omogućili ili dali svoj pristanak u našoj web stranici za prikupljanje podataka o Vašoj geolokaciji, prikupljat ćemo te podatke kako bismo Vam mogli ponuditi prilagođenu uslugu koja se odnosi na Vašu aktualnu lokaciju, primjerice da Vas informiramo o lokaciji naše najbliže prodavaonice ili sl. Podatke o Vašoj geolokaciji ne obrađujemo ni u kakve druge svrhe, osim navedene. Podaci se pohranjuju na rok od 38 mjeseci te se zatim automatski brišu.

4.1.3. Kolačići

Kolačiće koristimo na našim internetskim stranicama također za potrebe legitimnih interesa Tesla Marine d.o.o. ili trećih osoba u smislu odredbe članka 6. stavka 1. točke (f) Uredbe. Naši se legitimni interesi sastoje u optimizaciji našeg mrežnog mjesta.
Kolačići su male datoteke koje se automatski preuzimaju preko Vašeg preglednika i pohranjuju na Vašem uređaju (računalu, laptopu, tabletu, pametnom telefonu i sl.) prilikom Vašeg posjeta našem mrežnom mjestu. Kolačić neće na Vašem uređaju uzrokovati štetu, ne sadrži viruse, trojance ili drugi štetni softver. U kolačiću se pohranjuju informacije o Vašem uređaju, ali to nisu Vaši osobni podaci. Kolačići služe da Vaše iskustvo korištenja našeg mrežnog mjesta učinimo jednostavnijim i ugodnijim.
Većina preglednika automatski prihvaćaju kolačiće. Možete svoj preglednik konfigurirati na način da se na Vašem uređaju ne pohranjuju kolačići ili da se uvijek pojavljuje obavijest o kolačiću prije njegove pohrane na Vaš uređaj. Potpuna deaktivacija kolačića može onemogućiti ispravno funkcioniranje svih značajki našeg mrežnog mjesta. Trajanje pohrane kolačića ovisi, između ostaloga, o njihovoj vrsti.
Tako, koristimo privremene kolačiće koji traju do završetka sesije i automatski se brišu nakon zatvaranja Vašeg preglednika. U njima se čuvaju privremene informacije za vrijeme Vaše posjete našem mrežnom mjestu.
Osim toga, u svrhu pojednostavnjenja korištenja našeg mrežnog mjesta koristimo trajne kolačiće koji se pohranjuju na Vaš uređaj i ostaju na njemu određeno vrijeme i nakon zatvaranja Vašeg preglednika. Takvi kolačići služe da prilikom Vašeg ponovnog posjeta mrežno mjesto prepozna da ste već posjećivali njegove internetske stranice ili da ste se već prijavili na svoj korisnički račun, kao i da se tom prilikom automatski ponovno aktiviraju postavke koje ste ranije već unijeli tako da ih ne morate ponovo unositi.
Konačno, koristimo i kolačiće za evidenciju statistika o korištenju našeg mrežnog mjesta kako bismo Vam mogli na temelju takvih statističkih analiza pružiti posebno prilagođene informacije i optimalnu ponudu naših proizvoda i usluga. Ti se kolačići nakon određenog vremena automatski brišu.

4.1.4. Targetiranje i retargetiranje

Na našem mrežnom mjestu i našim profilima na društvenim mrežama, kao i u našoj web stranici koristimo mjere targetiranja, tj. usmjeravanja naših reklamnih, marketinških, odnosno promidžbenih priopćenja i aktivnosti na ciljane skupine kupaca i retargetiranja, tj. ukratko prikazivanja naših ih, marketinških, odnosno promidžbenih priopćenja na internetskim stranicama trećih osoba.
Targetiranje se isto tako vrši pomoću kolačića koji sadrže podatke o tome za koje ste od naših proizvoda već ranije pokazali interes. Takva posebna vrsta reklamnih kolačića omogućuje da Vam se, s jedne strane, prikazuju relevantniji oglasi, a s druge strane ograničava se broj prikaza pojedinog oglasa. Takvi nam kolačići pomažu u mjerenju učinkovitosti naših reklamnih, marketinških, odnosno promidžbenih aktivnosti.
Usto koristimo i kolačiće za tzv. retargetiranje, odnosno ponovno targetiranje, tj. prikazivanje Vam naših reklamnih, marketinških, odnosno promidžbenih oglasa ili drugih priopćenja na internetskim stranicama trećih osoba čak i po proteku određenog vremena nakon što ste posjetili naše mrežno mjesto. Takvi kolačići „pamte“ informacije o našim proizvodima i/ili uslugama za koje ste pokazali interes prilikom posjeta našem mrežnom mjestu i omogućuju nam preciziranje obraćanje našoj ciljanoj skupini kupaca na internetu čak i kada nisu na našem mrežnom mjestu.
Pravna osnova za targetiranje, odnosno retargetiranje sastoji se u našem legitimnom interesu u smislu odredbe članka 6. stavka 1. točke (f) Uredbe, naime, da naše reklamne, marketinške, odnosno promidžbene aktivnosti prilagodimo ciljanoj skupini naših kupaca. Svrha je targetiranja, odnosno retargetiranja da poboljšamo i povećamo interakciju s našim potencijalnim kupcima tako da Vam se prikazuju prvenstveno naša reklamna, marketinška, odnosno promidžbena priopćenja za koja smo procijenili da će Vama biti potencijalno najzanimljivija. U obostranom je interesu da Vas ne zamaramo s reklamnim sadržajima koji Vama nisu zanimljivi. Targetiranje i retargetiranje vrši se na pseudonimizirani način, tj. tako da nam ne omogućuje Vašu identifikaciju. Posebice, ti se podaci ne povezuju s Vašim identifikacijskim osobnim podacima.
Kolačiće za targetiranje, odnosno retargetiranje možete isključiti u postavkama svog preglednika. Takvi se kolačići inače automatski brišu nakon 38 mjeseci.

4.1.5. Kolačići trećih osoba

Surađujemo s reklamnim partnerima kako bismo ponudu na našem mrežnom mjestu, profilima na društvenim mrežama ili u web stranici učinili Vama što zanimljivijom. U tu se svrhu na našem mrežnom mjestu postoje i kolačići trećih osoba, tj. naših poslovnih partnera pomoću kojih Vam se prikazuju njihova reklamna, marketinška, odnosno promidžbena priopćenja. Takvi kolačići isto tako prate Vaše preferencije prilikom posjete našem mrežnom mjestu i na temelju toga prikazuju Vam se prilagođene oglasne poruke naših partnera.
Pravna osnova za korištenje kolačića trećih osoba sastoji se u našem legitimnom interesu u smislu odredbe članka 6. stavka 1. točke (f) Uredbe, naime, da reklamne, marketinške, odnosno promidžbene aktivnosti prilagodimo ciljanoj skupini naših kupaca i ponudimo im proizvode i/ili usluge naših poslovnih partnera koji bi ih mogli zanimati. Takvi reklamni kolačići trećih osoba ne omogućuje Vašu identifikaciju. Posebice, ti se podaci ne povezuju s Vašim identifikacijskim osobnim podacima.
Ovu vrstu kolačića također možete isključiti u postavkama svog preglednika. Takvi se kolačići inače automatski brišu nakon 38 mjeseci.

4.1.6. Google Analitika

Za potrebe legitimnih interesa Tesla Marine d.o.o. ili trećih osoba u smislu odredbe članka 6. stavka 1. točke (f) Uredbe, naime optimizacije našeg mrežnog mjesta, koristimo Google Analitiku, usluge analiza mrežnog mjesta koju pruža Google LLC iz SAD-a (dalje: Google). U vezi s tim uslugama analiziranja stvaraju se pseudonimizirani korisnički profili i koriste se kolačići. Putem kolačića prikupljaju se podaci o Vašem korištenju našeg mrežnog mjesta koje se prenose se na Googleove poslužitelje i tamo se pohranjuju:
• vrsta i verzija preglednika;
• vrsta i verzija operativnog sustava;
• URL internetske stranice, odnosno aplikacije preko koje ste se povezali s našom internetskom stranicom;
• IP-adresa Vašeg uređaja s kojim se putem interneta spajate na naše internetske stranice;
• vrijeme spajanja.
Navedeni se podaci koriste za vrednovanje korištenja mrežnog mjesta, izradu izvješća o aktivnostima na mrežnom mjestu i pružanje usluga povezanih s uporabom mrežnog mjesta i interneta u svrhu istraživanja tržišta i upravljanja mrežnim mjestom. Navedeni se podaci mogu prenositi trećim osobama na temelju ugovora ili zakona. Vaša se IP-adresa ni u kojem slučaju e ne povezuje s drugim podacima Googlea. IP-adrese se anonimiziraju (tzv. IP-Masking).
Spremanje kolačića na svom uređaju možete onemogućiti u postavkama svog preglednika, ali napominjemo kako to može utjecati na na Vaše korisničke doživljaje, odnosno na uredni rad značajki našeg mrežnog mjesta. Osim toga, evidentiranje podataka prikupljenih putem kolačića koji se odnose na Vaše korištenje, uključujući Vašu IP-adresu, kao i njihovu daljnju obradu od strane Googlea možete onemogućiti preuzimanjem dodatka za blokiranje Google Analitike. Time će se na Vašem uređaju pohraniti opt-out kolačić za odjavu koji će onemogućiti buduće evidentiranje Vaših podataka prilikom posjeta odgovarajuće internetske stranice preko istog preglednika. Drugim riječima, kolačić za odjavu važi samo za isti preglednik na istom uređaju i samo za naše internetske stranice. Ako u svom pregledniku izbrišete ovaj kolačić, morat ćete ponovno odjaviti Google Analitiku.

4.1.7. Dodaci za povezivanje s društvenim mrežama

Za potrebe legitimnih interesa Tesla Marine d.o.o. ili trećih osoba u smislu odredbe članka 6. stavka 1. točke (f) Uredbe, naime radi dodatne promocije našeg društva, proizvoda i usluga, na svom mrežnom mjestu postavljamo dodatke za povezivanje s društvenim mrežama Facebook, Instagram,LinkedIn,Twitter. Takve promidžbene i reklamne svrhe smatraju se legitimnim interesima u smislu odredbi Uredbe. Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je pružatelj odgovarajuće društvene mreže. Dodaci za povezivanje s društvenim mrežama aktiviraju se metodom dvostrukog klika za bolju zaštitu privatnosti posjetitelja našeg mrežnog mjesta.
Facebook
Na našem mrežnom mjestu koristi se dodatak za društvenu mrežu Facebook kojeg nudi Facebook Inc. iz SAD-a. Facebookov dodatak označen je Facebookovim logotipom ili dodatkom „Like“ odnosno „Share”. Kada aktivirate takav dodatak (prvi klik), Vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebookovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka šalje se izravno Vašem pregledniku i ugrađuje se u našu internetsku stranicu. Putem takve ugradnje Facebook prikuplja podatak o tome da je Vaš preglednik pristupio nekoj našoj internetskoj stranici, čak i ako nemate vlastiti profil na Facebooku ili ako niste u tom trenutku prijavljeni na svoj profil na Facebooku. Ti se podaci (uključujući Vašu IP-adresu) putem Vašeg preglednika šalju izravno Facebookovim poslužiteljima koji se mogu nalaziti i u SAD-u i tamo pohranjuju. Ako ste u trenutku posjeta našim internetskim stranicama prijavljeni na svoj profil na Facebooku, Facebook može Vaš posjet našem mrežnom mjestu neposredno povezati s Vašim profilom na Facebooku. Ako aktivirate gumb „Like“, ti se podaci također izravno šalju Facebookovim poslužiteljima i tamo pohranjuju. Podaci se osim toga objavljuju i na Vašem profilu na Facebooku i prikazuju Vašim prijateljima na Facebooku. Ako ne želite da Facebook poveže podatke o Vašem posjetu našem mrežnom mjestu neposredno s Vašim profilom, morate se prije posjeta našem mrežnom mjestu odjaviti s Facebooka.
O svrhama i opsegu prikupljanja i daljnje obrade i uporabe podataka od strane Facebooka kao i o Vašim pravima s tim u vezi te o mogućim postavkama za zaštitu Vaše privatnosti možete saznati na Facebookovim Pravilima o upotrebi podataka.
Facebookove dodatke možete na svom pregledniku u potpunosti onemogućiti i pomoću odgovarajućih dodataka za blokiranje Facebooka.
Instagram
Na našem mrežnom mjestu koristi se dodatak za društvenu mrežu Instagram kojeg nudi Instagram Inc. iz SAD-a. Dodatak za Instagram Feed je dodatak za WordPress koji omogućuje prikaz fotografija objavljenih na Vašem profilu na Instagramu na internetskim stranicama. Kada aktivirate takav dodatak (prvi klik), Vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Instagramovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka šalje se izravno Vašem pregledniku i ugrađuje se u našu internetsku stranicu. Putem takve ugradnje Instagram prikuplja podatak o tome da je Vaš preglednik pristupio nekoj našoj internetskoj stranici. Ti se podaci (uključujući Vašu IP-adresu) putem Vašeg preglednika šalju izravno Instagramovim poslužiteljima koji se mogu nalaziti i u SAD-u i tamo pohranjuju.
O svrhama i opsegu prikupljanja i daljnje obrade i uporabe podataka od strane Instagrama kao i o Vašim pravima s tim u vezi te o mogućim postavkama za zaštitu Vaše privatnosti možete saznati na Instagramovoj Politici privatnosti.
Instagramove dodatke možete na svom pregledniku u potpunosti onemogućiti i pomoću odgovarajućih dodataka za blokiranje Instagrama.
LinkedIn
Na našem mrežnom mjestu koristi se dodatak za društvenu mrežu LinkedIn kojeg nudi LinkedIn Corporation iz SAD-a. Dodatak ćete prepoznati po LinkedInovom logotipu. Kada aktivirate takav dodatak (prvi klik), Vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s LinkedInovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka šalje se izravno Vašem pregledniku i ugrađuje se u našu internetsku stranicu. Putem takve ugradnje LinkedIn prikuplja podatak o tome da je Vaš preglednik pristupio nekoj našoj internetskoj stranici. Ti se podaci (uključujući Vašu IP-adresu) putem Vašeg preglednika šalju izravno LinkedInovim poslužiteljima koji se mogu nalaziti i u SAD-u i tamo pohranjuju. Ako ste u trenutku posjeta našim internetskim stranicama prijavljeni na svoj profil na LinkedInu, LinkedIn može Vaš posjet našem mrežnom mjestu neposredno povezati s Vašim profilom na LinkedInu.
O svrhama i opsegu prikupljanja i daljnje obrade i uporabe podataka od strane LinkedIna kao i o Vašim pravima s tim u vezi te o mogućim postavkama za zaštitu Vaše privatnosti možete saznati na LinkedInovoj Politici privatnosti.
LinkedInove dodatke možete na svom pregledniku u potpunosti onemogućiti i pomoću odgovarajućih dodataka za blokiranje LinkedIna.

4.2. Sklapanje i izvršenje ugovora

4.2.1. Sklapanje ugovora

Predmet poslovanja Tesla Marine d.o.o. uključuje, između ostalog, maloprodaju u trgovinama, kao i prodaju na daljinu roba i usluga putem internetske trgovine na našem mrežnom mjestu. U vezi s tim obrađujemo Vaše osobne podatke potrebne za sklapanje i izvršenje ugovora, posebice:

ime i prezime;
lozinku;
adresa za ispostavljanje računa i isporuku;
adresa e-pošte za kontakt;
podaci za izdavanje računa i plaćanje;
eventualno datum rođenja;
eventualno broj telefona ili mobitela za kontakt
tvrtka i OIB tvrtke.

Pravna osnova za ovu obradu Vaših osobnih podataka sadržana je u odredbi članka 6. stavka 1. točke (b) Uredbe, tj. jer je obrada nužna za izvršavanje ugovora u kojem ste ugovorna strana ili kako bi se poduzele radnje na Vaš zahtjev prije sklapanja s Vama takvog ugovora. Vaše ćemo osobne podatke u navedene svrhe obrađivati i čuvati do izvršenja odgovarajućeg ugovora i 5 (slovima: pet) godina nakon toga u dokazne svrhe u slučaju eventualnih sporova, odnosno u dužem roku ako je propisan zakonom ili drugim propisom donesenim na temelju zakona (primjerice, u porezne svrhe).

4.2.2. Identitet, bonitet i naplata

Ako je potrebno, provjerit ćemo Vaš identitet, uključujući uz pomoć pružatelja odgovarajućih usluga. Pravna osnova za takvu obradu Vaših osobnih podataka sadržana je u odredbama članka 6. stavaka 1. točke (b) – za potrebe priprema za sklapanje, sklapanja i izvršenja ugovora, kao i točke (f) Uredbe – radi zaštite naših legitimnih interesa. Pritom, vodimo računa i o zaštiti Vašeg identiteta u cilju sprječavanja pokušaja prijevara kako na Vašu, tako i na našu štetu. Vaše identifikacijske podatke pohranjujemo na Vašem korisničkom računu na našem mrežnom mjestu, odnosno na Vašem računu gosta, ako niste registrirani korisnik.
U postupku narudžbe provjeravamo također Vaš bonitet kako bismo Vama omogućili korištenje odgovarajućih sredstava plaćanja. U tu svrhu Vaše osobne podatke otkrivamo pružateljima odgovarajućih usluga, naime, Vaše ime i prezime, adresu stanovanja, datum rođenja, a na temelju Vaše privole u smislu članka 6. stavka 1. točke (a) Uredbe.
Privolu za provjeru Vašeg boniteta zatražit ćemo od Vam na odgovarajućem koraku već na samom postupka narudžbe, pri čemu ćete imati priliku povući svoju privolu kako prije tako i nakon dovršetka postupka narudžbe. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade Vaših osobnih podataka prije toga. Nakon dovršetka postupka narudžbe privolu možete opozvati upućivanje takvog zahtjeva na adresu e-pošte navedenu na našoj internetskoj stranici za kontakt.
Ako nam ne date ili povučete privolu prije završetka kupnje, imat ćete priliku podnošenja narudžbe u svojstvu gosta. Međutim, u takvom ćemo Vam slučaju moći ponuditi samo onaj način plaćanja koji za nas ne predstavlja kreditni rizik. Inače, Vaše podatke u vezi s provjerom boniteta pohranjujemo na Vašem korisničkom računu na našem mrežnom mjestu, odnosno na Vašem računu gosta, ako niste registrirani korisnik.
Ako ste kod nas već jednom kupovali, Vaši se podaci koje smo pohranili mogu se koristiti za tzv. scoring. Pod scoringom se podrazumijeva matematičko-statistička metoda prognoziranja vjerojatnosti rizika pomoću koje se ocjenjuje rizičnost kupca na temelju prikupljenih informacija i iskustava.
U slučaju zakašnjenja s plaćanjem, Vaše osobne podatke možemo proslijediti pružateljima odgovarajućih usluga radi naplate našeg dospjelog potraživanja u skladu s važećim pravnim propisima. Pravna osnova za ovu vrstu obrade Vaših osobnih sadržana je u odredbama članka 6. stavaka 1. točke (b) – za potrebe izvršenja ugovora, kao i točke (f) Uredbe – radi zaštite naših legitimnih interesa. Pritom, naplata potraživanja, uključujući prisilnim putem, predstavlja naš legitimni interes.

4.3. Marketing i promidžba naših proizvoda i usluga, uključujući profiliranje

4.3.1. Izravni marketing poštom

Kada od nas nešto kupite i ostavite nam svoje podatke za kontakt u vezi s kupoprodajom naših proizvoda i/ili usluga, vodimo Vas kao stalnog klijenta. Po zakonu je dopušteno slanje marketinških, promidžbenih, odnosno reklamnih materijala poštom bez posebne privole za to. U svakom slučaju s Vašim osobnim podacima koji uključujuću poštansku adresu postupamo savjesno i s istom pažnjom kao i sa svim Vašim drugim osobnim podacima, uključujući provođenje tehničkih i organizacijskih sigurnosnih i zaštitnih mjera i ograničenje pristupa tim podacima samo za naše ovlaštene radnike ili radnike izvršitelje obrade koji nam temeljem ugovora pružaju određene usluge u svezi s obradom Vaših osobnih podataka (primjerice, naše marketinške agencije, pružatelji poštanskih usluga i sl.).

4.3.2. Izravni marketing e-poštom i telefonom

Vaše ćemo osobne podatke obrađivati u marketinške svrhe za što ćemo od Vas tražiti izričitu privolu, odnosno suglasnost prilikom predaje registracijskog obrasca bilo na našim internetskim stranicama, bilo u našim prodavaonicama, bilo putem pošte.
Naime, koristit ćemo Vaše osobne podatke da Vas obavještavamo o našim marketinškim aktivnostima poput popusta, akcija ili nagradnih igara, o našoj ponudi, primjerice o novim proizvodima ili uslugama, kao i za komunikaciju s Vama u slučaju ako nas kontaktirate s pitanjima, prijedlozima ili primjedbama u vezi s našim proizvodima ili poslovnoj djelatnosti.
Osim toga, Vaše osobne podatke možemo koristiti za potrebe internih analiza izvješća o ponašanju naših kupaca u cilju poboljšanja naše ponude, marketinških i promidžbenih aktivnosti te poslovanja općenito. U takvim slučajevima možemo koristiti metode automatizirane obrade osobnih podataka za potrebe tzv. profiliranja, odnosno izrade profila.
Davanje osobnih podataka za navedene svrhe je dobrovoljno, ali su nam ti podaci potrebni da bismo te svrhe mogli ostvariti, odnosno da bismo Vas mogli informirati o našim marketinškim, odnosno promidžbenim aktivnostima ili odgovoriti na Vaša pitanja, primjedbe ili zahtjeve. Stoga, ako nam ne date sve ili neke od podataka, nećete moći sudjelovati u određenom programu pogodnosti, odnosno nećete primati one marketinške sadržaje na one načine za koje niste dali svoju privolu, odnosno suglasnost.
Po zakonu je također dopušteno da bez Vaše posebne privole, odnosno suglasnosti upotrebljavamo podatke o Vašoj adresi e-pošte koju smo od Vas pribavili u svrhu prodaje proizvoda i/ili usluga za izravnu promidžbu i prodaju isključivo vlastitih sličnih proizvoda ili usluga. Pritom dajemo Vam jasnu i nedvojbenu mogućnost besplatnog i jednostavnog prigovora na takvu uporabu Vaše adrese e-pošte prigodom njezina prikupljanja i prigodom zaprimanja svake e-poruke koju Vam uputimo.
Drugim riječima, u svakom trenutku nas možete obavijestiti da više ne želite primati naše reklamne, marketinške, odnosno promidžbene materijale te ćemo odmah prestati s takvom komunikacijom, a Vaše ćemo osobne podatke brisati iz naših sustava u skladu s pravilima o čuvanju i brisanju osobnih podataka kako su detaljnije opisana niže u odjeljku 5. ove Politike.
Nećemo obrađivati Vaše osobne podatke ni u kakve druge svrhe bez posebne prethodne obavijesti o tome, a po potrebi i Vaše zasebne privole.

4.3.2. Što je profiliranje i koja su Vaša prava s tim u vezi?

Radi se o obliku automatizirane obrade osobnih podataka koji se sastoji od uporabe osobnih podataka za ocjenu određenih osobnih aspekata povezanih s Vašim interesima i potrošačkim ponašanjem u vezi s našom ponudom, marketingom, promidžbom i općenito poslovanjem, posebno za analizu ili predviđanje takvih aspekata ponašanja. Iako Vaše osobne podatke koristimo za izradu profila, odnosno za profiliranje naših kupaca i njihovih potrošačkih navika, takvom obradom Vaših osobnih podataka ne donose se odluke koje se temelje isključivo na automatiziranoj obradi i proizvode pravne učinke koji se na Vas odnose ili na sličan način značajno utječu.
U svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka za potrebe izravnog marketinga, što uključuje izradu profila kako je ovdje objašnjeno. Nakon što dobijemo Vaš prigovor, prestat ćemo obrađivati Vaše osobne podatke u takve svrhe.
Svoje pravo na prigovor možete ostvariti upućivanjem na adresu e-pošte na info@elektropogon.com za kontakt zahtjeva da se želite odjaviti s našeg popisa za izravni marketing ili da se protivite da se Vaši osobni podaci koriste za izradu profila.

4.3.3. Primanje newslettera

Na našem mrežnom mjestu također nudimo mogućnost da se prijavite za primanje našeg newslettera. Svoju prijavu i privolu za primanje našeg newslettera također možete povući u svakom trenutku korištenjem linka za odjavu ili upućivanjem odgovarajućeg zahtjeva na adresu e-pošte info@elektropogon.com.

5. Koliko dugo čuvamo Vaše osobne podatke?

Vaše ćemo osobne podatke čuvati za vrijeme potrebno za postizanje odgovarajućih opisanih svrha, tj. sve dok želite ostati s nama u kontaktu i/ili dok želite primati naše obavijesti sukladno preferencijama o kojima ste nas obavijestili prilikom davanja svojih osobnih podataka, odnosno dok ne povučete privolu koju ste nam dali u određene svrhe.
Nakon Vaše odjave, Vaše ćemo osobne podatke čuvati još najduže 6 (slovima: 6) mjeseci računajući od datuma primitka Vaše odjave u svrhu evidencije za slučaju eventualnih naknadnih upita, zahtjeva ili sporova, osim ako za određene svrhe nije određen posebni (kraći ili duži) rok čuvanja Vaših osobnih podataka bilo na temelju odredbi važećih pravnih propisa, bilo radi zaštite legitimnih interesa, kako naših, tako i Vaših ili pak interese trećih osoba.
U svakom slučaju, ako zaprimimo Vašu odjavu, opoziv privole, zahtjev za ograničenjem obrade Vaših osobnih podataka, odnosno bilo koji sličan prigovor, odmah ćemo prestati s bilo kakvim komunikacijama marketinške naravi prema Vama i deaktivirati Vaše osobne podatke, te će njihova pohrana u određenom roku biti jedini način njihove obrade prije njihova trajnog brisanja, odnosno uništenja na drugi način.

6. Kako štitimo Vaše podatke?

Sigurnost Vaših osobnih podataka iznimno nam je važna. Stoga smo osigurali da se Vaši osobni podaci obrađuju i koriste na siguran način i u suglasnosti s važećim pravnim propisima i standardima prakse. Provodimo odgovarajuće tehničke, fizičke i organizacijske mjere za zaštitu podataka od sigurnosnih rizika kao što su slučajni, neovlašteni, nezakoniti ili na drugi način neželjeni pristup podacima, njihovo uništavanje ili gubitak ili otkrivanje te osiguravamo takvu razinu sigurnosti koja odgovara rizicima obrade podataka.
Vaši podaci se čuvaju na zaštićenoj internoj serverskoj infrastrukturi kojoj je pristup neomogućen izvana. Pristup serverskoj infrastrukturi imaju samo osobe ovlaštene za njezino održavanje, a pristup osobnim podacima imaju samo naši ovlašteni radnici, odnosno ugovorni suradnici s ograničenim pravima obrade sukladno pravilima sadržanim u ovoj Politici privatnosti.
U internetskom okruženju Vaši se osobni podaci, uključujući posebice podatke o plaćanjima, prenose se uz primjenu uobičajenog sigurnosnog standarda SSL (Secure Socket Layer). SSL je sigurni i provjereni standard koji se koristi, primjerice, i kod online bankinga.

7. Tko ima pristup Vašim podacima i kome se oni otkrivaju?

Vaše osobne podatke možemo otkriti, odnosno omogućiti pristup Vašim osobnim podacima nadležnim tijelima sukladno zakonskim obvezama, nekim od naših poslovnih partnera, primjerice, marketinškim agencijama koje angažiramo za organizaciju određenih promidžbenih aktivnosti ili pružateljima IT usluga koji održavaju naše informacijsko-komunikacijske mreže i sustave, poslovnim bankama ili pružateljima usluga kartičnog poslovanja u vezi s izvršenjem kupoprodaje.Vaše podatke trebamo podijeliti s našom partnerskom dostavnom službom ”OVERSEAS TRADE CO. LTD” d.o.o. kako bismo osigurali da naručeni proizvodi stignu do Vas bez zastoja. Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava.

S takvim smo partnerima sklopili ugovore kojima se osiguravaju odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite Vaših osobnih podataka, obveza njihove obrade isključivo sukladno našim uputama i obveza čuvanja njihove povjerljivosti, kao i zabrana korištenja Vaših osobnih podataka u bilo koje svrhe osim određenih u odgovarajućem ugovoru.
U svakom slučaju Vaše osobne podatke ne prenosimo izvan granica Europskog gospodarskog prostora čije zemlje-članice osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka.
Iznimno, podaci koji se prikupljaju putem različitih kolačića društvenih mreža i drugih trećih osoba iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) mogu se prenositi na njihove poslužitelje koji se mogu nalaziti u SAD-u. U takvom slučaju, prijenos osobnih podataka vršit će se ili u okviru europsko-američkog sustava zaštite privatnosti Privacy Shield ili na temelju ugovora s primateljima Vaših osobnih podataka u takvim zemljama usklađenih sa Standardnim ugovornim klauzulama za prijenos osobnih podataka odobrenim od strane Europske komisije, a kako bi se zajamčila razina zaštite Vaših osobnih podataka sukladna zahtjevima europskog prava o zaštiti osobnih podataka.

8. Koja su Vaša prava i kako ih možete ostvariti?

Vaša prava u vezi s našom obradom Vaših osobnih podataka su:
i. na pristup svojim osobnim podacima, tj. pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se na Vas odnose, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup svojim osobnim podacima, uključujući pravo dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju;
ii. na ispravak, odnosno nadopunu netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose bez nepotrebnog odgađanja, među ostalim i davanjem dodatne izjave;
iii. na brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose, posebice u slučajevima ako:
– više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni;
– su nezakonito obrađeni;
– povučete, u cijelosti ili djelomično, privolu koju ste nam dali za obradu Vaših osobnih podataka u navedene svrhe i ako ne postoji druga pravna osnova za obradu;
– moraju se brisati zbog poštovanja pravne obveze prema važećim pravnim propisima;
iv. na ograničavanje obrade u sljedećim slučajevima:
– ako osporavate točnost svojih osobnih podataka, na razdoblje kojim se nama omogućuje provjera točnosti osobnih podataka;
– ako je obrada nezakonita, ali se protivite brisanju Vaših osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe;
– ako mi više ne trebamo osobne podatke za potrebe obrade, ali ih Vi tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;
v. u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka za potrebe direktnog marketinga, što uključuje zabranu izrade profila u mjeri koja je povezana s takvim izravnim marketingom;
vi. podnijeti pritužbu u vezi s obradom Vaših osobnih podataka Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb (www.azop.hr).

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, možete nam se obratiti sa zahtjevom na adresu e-pošte info@teslamarine.hr.

Ukoliko imate pitanje za nas, možete nas kontaktirati ovdje